Er du ikke sikker på om du er på vej i den rigtige retning på vejen til succes?

De sker mange gang for os alle sammen, at succes ligger langt uden for vores rækkevidde. Vi føler, at vi kæmper for at få fremskridt, selv om vi har gjort en stor indsats. Det er helt i orden. Vær glad for de ting, du allerede har opnået og vær tålmodig med de ting, du stadig skal nå.

Skynd dig at komme over de ting, der ikke lykkedes. Med andre ord skal du smile ad dine succeser hver dag. Og så er det bare om at komme videre.

De disse 17 tegn, der vil bevise, at du ganske rigtigt er på vejen til succes.

1.  Du ser din frygt i øjnene og vinder

Før stivnede du, så snart du bevægede dig uden for din tryghedszone. Du var bange for, at du ville fejle. Men nu, da du har taget mange små skridt, er det ikke så skræmmende, som du ventede. Du ved, at du er nødt til at presse på gennem frygten, hvis du vil have succes, og det er lige det, du gør. Du tackler din frygt lige på og hårdt. Det er helt sikkert et tegn på succes.

2.  Du har accepteret, at fejltrin er en del af personlig udvikling – og at de er positive

For dig er fejltrin et udgangspunkt for at prøve igen, men måske ville det gå bedre, hvis du omlagde din taktik bare lidt. Din “jeg accepterer, at det at fejle er en del af succes” holdning har gjort dig i stand til at bruge din kreativitet til at klare forhindringerne. Hver tilbageslag er en ny chance til at begynde igen. Du har foretaget et valg imellem at lade fejltrin holde dig tilbage og at se fejltrin som en positiv del af processen. Det kan du være godt tjent med!

3.  Du tror på, at det er vigtigt at tro på i dag.

Det har været et vanskeligt begreb at få styr på, men før eller siden accepterede du, at dit virkelige liv foregår lige nu. Dit fokus er på nutiden og på, hvad du kan gøre go skabe i dag. Gårsdagen er i fortiden og kan ikke ændres. Det øjeblik, du begynder at bekymre dig om morgendagen eller om en ærgrelse fra i går, mister du dyrebare øjeblikke, der kunne have givet dig selv og andre et skub fremad.

4.  Du er klar over, at du ikke altid kan tilfredsstille alle

Sikke et kæmpe skridt, du tog mod succes, da du holdt op med at forsøge at behage alle og enhver. Du har opdaget, at der er mere end en måde at gøre tingene på. Du gør, hvad du mener er det rigtige for dig, og det, der virker bedst. Du har fyldt dit liv med folk, der virkelig betyder noget for dig.

5.  Du betoner dine positive tanker

Det er ikke nemt at betone det positive, fordi vores sind vandrer fra fortiden til fremtiden alle vores vågne øjeblikke. At erstatte de negative tanker med positive er noget, man kun lærer ved at øve sig. Du har opdaget, at positive tanker resulterer i en roligere holdning, især når du skal håndtere vanskeligheder. Du er også ved at være god til at bringe din indre kritiker (som kan være meget streng) til tavshed.

6.  Du er holdt op med at dømme og bebrejde andre.

Du er endelig sluppet af med vanen med at bebrejde andre for de ting, der sker dig. Du ved, hvordan du skal tage et skridt tilbage fra situationen. Du ser på det fra en anden vinkel for at finde en kreativ løsning. Du har opdaget, at du er roligere, når du er mindre dømmende. Det er lettere at kritisere, men i stedet forsøger du at forstå den anden persons synspunkt. Det er et imponerende skridt fremad mod succes.

7.  Du er begyndt at forfølge de ting, du brænder for.

Du har foretaget ændringer, så du kan forfølge din lidenskab. Det betyder, at du står op hver dag og er begejstret over at arbejde på dagens mini-mål. Du har særlige talenter og færdigheder, der gør, at du kan bidrage til verden og gavne andre. Du er ivrig efter at bruge dine færdigheder som bedst du kan. Du ved, at du kun kan gøre det, hvis du forfølger det, du brænder for.

8.  Du tager dig tid til at være taknemmelig hver dag

Du har opdaget, at en fantastisk måde at bevæge dig mod succes på er ved at være taknemmelig. Når du vågner, tænker du på 5 ting, du er taknemmelig for. Du smiler også over ting, der går godt i dit liv. Og hver aften er du taknemmelig for 5 ting, der er gået godt i dagens løb. Du spørger dig selv, “På hvilke måder havde jeg succes i dag?” Når du er taknemmelig, hjælper det dig med at fokusere på det positive.

9.  Du undgår travlhed og fokuserer på effektivitet.

Det er nemt at fylde dagen med travlhed uden at få noget fra hånden. Hvis det er et mønster, der gentages, kan det føre til frustration og følelsen af, at succes bare ikke er inden for rækkevidde for dig, og aldrig vil være det. Så du undgår travlhed og fokuserer på at gøre fremskridt i stedet, lidt efter lidt. Du føler dig begejstret over, hvad du laver. Du kan se, at du er produktiv, effektiv og virksom. Det er det, og ikke travlhed, der er din vej til succes.

10. Hver dag sætter et mål for dig selv, du skal nå

Du ved, at det ikke fører til succes, hvis du bare tager fat på tilfældige ting i dagens løb, så du starter hver dag med en plan. Du har en klar liste over alle de opgave du vil udføre for at komme tættere på din vision. Mens du har mere omfattende mål for fremtiden, sætter du mini-mål for dig selv for hver uge og hver dag. Du ved, hvordan du vil nå dine mål. Din vision er et livagtigt billede, der danser i hovedet på dig.

11. Du forsøger at se det positive i hvert tilbageslag eller hver vanskelighed

Der er noget positivt skjult i hvert eneste tilbageslag eller vanskelighed. Nu ser du efter disse positive ting. Du fokuserer ikke længere på selve tilbageslaget, som du gjorde før i tiden. Du ser gennem de negative omstændigheder til de gode ting, der følger med. Du bliver endda begejstret over forhindringer, på grund af de positive resultater, der kan komme ud af det. Forhindringer kan bringe dig til steder, du aldrig ville have drømt om.

12. Du har anerkendt, at du ikke behøver at være perfekt

Noget af din stress er blevet fjernet fra dit liv, nu da du ikke længere stræber efter at være perfekt. Faktisk har du lært at acceptere dig selv, som du er – livlig og dygtig. Du tror på dig selv. Du laver fejl, for det gør vi allesammen. Du ser på fejltrin som “livets små lektioner”, der gør dig stærkere som person. Der udspringer en bedre version af dig selv fra dine fejltrin og de giver et skub fremad.

13. Du er klar over, at opbygning af selvtillid er nøglen til succes

Når du hr selvtillid, giver det ro og baner vejen for succes. Du har arbejdet på at få mere selvtillid, og det er prisværdigt. Selvtillid er en færdighed, man skal udvikle, mens man går på vejen mod succes. Nøglen til at få selvtillid er at gentage en bestemt teknik, til du kan gøre den uden at anstrenge dig. Du vil (selvfølgelig) fejle i begyndelsen, men det er en del af processen, at du kommer på benene og prøver igen.

14. Du smiler jævnligt til verden – det er en vane

Du smiler til folk, du møder på gaden. Du kaster småpenge til gademusikanterne og får dem til at smile. Du sender e-mails og SMS’er, hvor du roser venner for ting, de har opnået. Sommetider gør du det kun, fordi de er, dem de er. Når du smiler, gør det dig roligere og gladere inden i. Den holdning skinner så tydeligt igennem, at den påvirker andre.

15. Du har samlet en støttegruppe af familie og venner

Du har givet slip på nogle mennesker, som før i tiden holdt dig tilbage ved at gøre dig stresset og nervøs. Det er meget svært at give slip. Men det er et kæmpe skridt, du har taget mod succes. I stedet har du en støttegruppe af familie og venner, som du kan grine, diskutere, tale fortroligt og planlægge med. De elsker dig for den vidunderlige person, du er.

16. Du gør, hvad du vil i livet, for det er dig, der har kontrollen

Når du følger din egen vej og virkelig nyder processen, kan du være stensikker på at få succes. Du lader ikke andre menneskers meninger afholde dig fra at følge din drøm. Du føler dig stærk og du har kontrol over, hvor du skal hen. Du har det godt med situationen.

17. Du gør altid plads til fritidsaktiviteter i din dagligdag

Du er godt på vej til succes, når du sætter tid til side til at motion og fritidsaktiviteter i løbet af dagen. Det er vigtigt at sætte tid til side for at slappe af i sind og krop, før du vender tilbage til arbejdet. Gå i fitness center, løb, spil golf, mød venner for at få en hyggesnak og kaffe, eller gør noget andet, du nyder. Det vil oplade dine batterier. Du vil føle dig genopfrisket, især hvis du gør noget udendørs.

Så står det alligevel ikke så skidt til, som du tror

Så HAR du alligevel succes i livet, ikke?

Det er i orden, hvis du ikke siger “ja” til alle sytten tegn på succes. Selv om du kun kan genkende en af dem, er det en start. Vær glad for, at du har taget de første skridt på vejen til succes, og fortsæt nu med at tilføje et mere… og endnu et.

Succes er ikke et sted, du går mod, den er en del af hver dag. Succes kræver anstrengelse og vedholdenhed. Påskøn dine små resultater. Hold altid fokus på det positive i livet.

Ja, du er på vej til succes, også når du ikke kan mærke det.

Nu er det bare med at fortsætte.